Passa al contingut principal

EL SUEÑO DE TANIPERLA (un espectacle d'Ivan Fox)

El Jordi Rubió ens recomana que anem a veure aquesta obra . Si voleu més informació poseu-vos en contacte amb ell.


L’espectacle d’ Ivan Fox torna a la Ruqueria Querubí aquest Novembre. Després de dos anys de gira pel nord d’Europa i poc abans de travessar Latino Amèrica en moto seguint els passos del Che, “EL SUEÑO DE TANIPERLA” s’atura a Barcelona els dies 1, 2, 8 i 9 de Novembre a les 21h.


Creat a Bèlgica en co-producció amb el Centre Nacional de Cooperació pel Desenvolupament, “EL SUEÑO DE TANIPERLA” ens parla dels indis de Chiapas, (sud-est mexicà), de la seva manera de viure, del seus somnis, de llur rebel·lió zapatista…


L’espectacle evoca la realització i la destrucció del mural “Vida y Sueños de la cañada Perla” (http://es.wikipedia.org/wiki/Mural_de_Taniperla ) que il·lustra la manera de viure i els somnis dels seus autors: els homes i les dones de Taniperla. El decorat es una reproducció fidel del mural, i cada objecte o personatge representat esdevé pretext per a una escena. La historia comença on podria acabar-se, l’onze d’Abril del 1998, quan un miler de soldats de l’exercit federal Mexicà ataquen el poblet i destrossen tot el que hi troben: les cases i el mural...


Malgrat la destrucció de l’obra original, aquest mural ha donat la volta al mon en tot tipus de reproduccions i ha esdevingut un dels símbols de la lluita zapatista. Ivan Fox ens fa reviure amb humor aquesta etapa del combat dels indis de Chiapas per llur dignitat. Des de La Toñita fins al subcomandante Marcos, una multitud de personatges desfilen davant del mític mural.


Un sol actor.

Un mural de vuit metres.

Vint personatges…

Més de 500 anys de lluita!


Per a més informació: http://www.ruqueriaquerubi.blogspot.com/
Entrada: 10 euros (preu especial a 7 euros fent la reserva anticipada a: http://www.atrapalo.com/)
RUQUERIA QUERUBÍ - Carrer La Perla,11 - (Vila de Gràcia)- Barcelona

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

2ª Presa de contacte

Anna Gili, Sara Espina, Susana Passolas, Reyes Pedrerol, Nuria Fort, Maxaixa Taulé, Alfred Ferrer, Ricard Abad i Sergi Palmés.

LES QUALITATS D’ UN « BON EDUCADOR » I EL RECORD QUE EN QUEDA EN ELS ALUMNES

Feia temps que hi donava voltes. L'educació d’aquest país sembla que no passa un bon moment: fer de mestre s’ha convertit en un esport d’aventura, ser uns bons pares sembla una missió impossible i els alumnes se’n surten pitjor que mai –o això sembla. És evident que alguna cosa no funciona: la mala implantació de la Logse? La poca implicació dels pares? La capacitat dels equips docents? El passotisme dels alumnes? Els canvis socials en general?... Segurament tot, res i molt més. L’educació és un concepte molt ampli, però si ens centrem en el marc escolar, educar significa acompanyar l’alumne en el desenvolupament del seu creixement global. Això vol dir que en tot procés educatiu no només són bàsics els continguts, les matèries instrumentals, sinó també una sèrie de valors com aprendre a compartir, treballar en grup, participar, valorar-se a si mateix i als altres. Per tant no només ens hem de preocupar del “què” ensenyem sinó de “com” ho fem. El creixement de cada alumne depèn

Nausica Guitart